Tijekom vikenda 24 pijana vozača, nekoliko Baranjaca

foto: MUP

U razdoblju od 09. do 11. prosinca 2022. godine na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 24 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
U subotu u 09,56 sati u Zmajevcu, u nadzoru prometa zatečen je 57-godišnjak iz Zmajevca, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,54 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Jučer u 02,30 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zatečen je 29-godišnjiak iz Belog Manastira, koji je upravljao osobnim automobilom te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Smješten je u posebnu prostoriju. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.