Tijekom vikenda 49 alkoholiziranih vozača i 210 prekršaja

foto: MUP

Na području PU osječko-baranjske od 17. do 19. veljače u nadzoru prometa zatečeno je 49 vozača (44 vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla i dva vozača teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 17. veljače u 18 sati, u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 56-godišnjak iz Osijeka, koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2360 kilograma.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,88 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

OSIM ALKOHOLA EVIDENIRANO JOŠ 210 PREKRŠAJA

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 210 prekršaja od kojih: 92 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 62 ostalih prekršaja.