Tijekom vikenda zabilježeno 214 prometnih prekršaja

foto: pixabay

U razdoblju od 26. do 28. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 26 vozača (25 vozača osobnih automobila i 1 vozač traktora) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola, evidentirano je još 214 prekršaja, od kojih 78 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 21 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanje pod zabranom, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 91 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 26. studenog, u 9,15 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil sa kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin iz Bobote i za vrijeme upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitel.
Vozač je nakon zaustavljanja nastavio upravljati osobnim automobilom te je ponovno zaustavljen u Tenju.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,55 grama po kilogramu. Provjerom dokumenata, policijski službenici su utvrdili da vozač upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnost te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.