Tinder i slične aplikacije većini korisnika pomaže pronaći ljubavne partnere

foto: pixabay

Upoznavanje potencijalnih ljubavnih partnera kroz online aplikacije i web stranice ne ostavlja kod svih pozitivan dojam, ali kod mnogih ipak ostavlja. Dapače, iskustvo im je više nego pozitivno.

Konkretnije, Pew Research Center napravio je istraživanje u kojem se ispitanike tražilo da otkriju je li im uz pomoć aplikacija kao Tinder i Badoo bilo lakše, teže ili bez efekta u pokušajima pronalaska partnera.

Njih 42 posto ustvrilo je da im se na taj način olakšalo pronaći partnera za dugogodišnju vezu, a samo njih 22 posto ustvrdilo je da im je zbog tih aplikacija i web stranica samo bilo teže pronaći nekoga.

Također, kod osoba mlađih od 30, situacija varira. Oni između 18 i 29 godina u 35 posto slučajeva ustvrdili su da im je online način traženja partnera olakšao cijelu priču, a čak 33 posto da im je bilo teže.

Muškarci, bez iznenađenja, u 43 posto slučajeva kao primarni razlog korištenja online načina za upoznavanje partnera kao motiv navode želju za “casual” odnosima, ali 42 posto želi nešto ozbiljno. Istovremeno, 48 posto žena traži dugogodišnju vezu, a 37 posto je za “casual” odnose.

Loša strana priče je da se 88 posto osoba razočaralo onime što je iskusilo u “online dating” svijetu. Od toga, 90 posto žena, a 87 posto muškaraca. Ujedno, 55 posto osoba osjeća se nesigurno zbog poruka na koje nikad nisu dobili odgovor ili općenito izostanka ikakvih poruka.

Žene pak u 54 posto slučajeva osjećaju se opterećeno zbog broja poruka koje im pristižu, a isto to kaže 25 posto muškaraca.

Za vlasnike dating aplikacija i stranica je pak najbitniji podatak da ih 35 posto korisnika plaća. Češće to čine muškarci kao i osobe starije od 30 godina…

Sve u svemu, rezultati su nekako uravnoteženi i oslikavaju neku realnu sliku, kakva se može dobiti i iz iskustava u stvarnom životu, tijekom upoznavanja “oči u oči”.