Tri jednostavna savjeta za pravilnu njegu kose

foto: Pixabay

Mnogo je trikova koji vam mogu pomoći kod njege kose. Mamin kutak vam donosi tri jednostavna savjeta s kojima će vaša kosa zablistati i biti zdravija.

Koristite prirodna ulja

Prirodna ulja ne oštećuju vlasište dok kosi daju sjaj te je hrane masnim kiselinama i vitaminima. Isto tako, prirodna ulja sprečavaju nastanak peruti te je štite od nametnika i gljivica.

Ulje umasirajte direktno u vlasište prije nego perete kosu. Sam tretman možete ponoviti čak tri puta tjedno. Kada primijetite napredak, ulje možete nanositi jedanput dnevno sve dok se kosa potpuno ne oporavi.

Ukoliko imate ispucale vrhove nanesite par kapi ulja na dlanove i lagano umasirajte u vrhove nakon što ste osušili kosu.

Koristite prirodni šampon i regenerator

Pranje kose šamponom na prirodnoj bazi puno je bolje za zdravlje kose i vlasišta. Najčešći problemi kod ljudi su suha, beživotna i ispucana ili masna kosa, a nakon toga dolaze i  problemi s prhuti, opadanjem kose i drugi.

Zato postoje proizvodi na prirodnoj bazi koji su osmišljeni da različitim sastojcima pomognu upravo onom problemu koji muči vašu kosu.

Nemojte spavati s mokrom kosom

Kad je kosa mokra, puno lakše se ošteti i lomi. Vlažnost koja se zadržava u kosi prilikom odlaska na spavanje može povećati sklonost prekomjernoj proizvodnji masnoće. Budući da noću kosa nema dovoljno zraka da se potpuno osuši, stvara se savršena situacija za gljivice i bakterije i kao posljedica toga mogu se pojaviti iritacije na tjemenu i koži oko kose, zaključuje Mamin kutak.