U 24 sata četiri prometne nesreće

FOTO: MB PRESS

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta, izvijestila je u ponedjeljak PU osječko-baranjska.
 
Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PP Belišće te po jedna na području PP Donji Miholjac i PP Našice.
 
U nadzoru prometa zatečeno 30 alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske od 09. do 11. veljače evidentirano je 30 vozača (24 vozača osobnih automobila, pet vozača bicikla i jedan vozač električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 1,94 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu oko 20,50 sati u Jagodnjaku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 53-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,94 promila alkohola u krvi, stoji u policijskom izvješću.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova, zaključuje se.
 
Osim alkohola evidentirano još 219 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 219 prekršaja od kojih je 139 prekršaja prekoračenja brzine, 17 nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, tri upravljanja neregistriranim vozilom te 51 ostalih prekršaja.