U 24 sata osam prometnih nesreća

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u preostalih sedam posljedica bila materijalna šteta, izvijestila je u srijedu PU osječko-baranjska.
 
Šest prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, a po jedna na području PP Belišće i PP Našice.
 
Zabilježena prometna nesreća s alkoholiziranim vozačem
U prometnoj nesreći s materijalnom štetom, koja se dogodila na području PP Našice, sudjelovao je 39-godišnji vozač osobnog automobila, kojemu je utvrđena koncentracija od 1,62 promila alkohola u krvi.
 
Vozač će biti prijavljen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 
Na cestama zatečeno pet alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano pet vozača osobnih automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,05 sati u Donjoj Motičini, kada je u nadzoru prometa zatečen 33-godišnjak iz Donje Motičine, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,88 promila alkohola u krvi.
 
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, najveća zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova, zaključuje se u izvješću.