U autoškoli Gas održano edukativno predavanje polaznicima tečaja o sigurnosti na cestama

U prostorijama auto škole „GAS“ u Bilju, danas, 18. srpnja je održano edukativno predavanje iz Zakona sigurnosti prometa na cestama. Policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Beli Manastir Žarko Jurak održao je predavanje polaznicima tečaja za polaganje vozačkog ispita „B“ kategorije.

Dobivanje vozačke dozvole je uzbudljiv trenutak za svakog mladog čovjeka. Neki jedva dočekaju sjesti u automobil, neki zaziru od samostalne vožnje, ali i jednima i drugima zajedničko je jedno – tek su počeli učiti. Budući da će uskoro polaznici auto škole biti aktivni sudionici u prometu treba ih osvijestiti na neke stvari koje se stječu iskustvom.
Kako bi se povećala sigurnost ove kategorije sudionika u prometu, mlade vozače se dodatno upozorava na njihova prava ali i na obaveze koje ih čekaju u prometu na cestama. Budućim mladim vozačima je konkretnim savjetima ukazano na poželjno i propisno sudjelovanje u prometu.

“Divno je biti vozač, imati slobodu koju do sada niste imali, otvaraju vam se nove mogućnosti, ali nikad ne zaboravite da imate i nove odgovornosti, ne samo za sebe već i za sve ostale sudionike u prometu. Automobil nije igračka, može biti smrtonosan, a posljedice nažalost ponekad ostaju za čitav život”, poručio je polaznicima policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Beli Manastir Žarko Jurak.