U Baranji 279 prometnih nesreća, kamera u Čemincu zabilježila brzinu od 183 km/h

foto: MB Press

Policijska postaja Beli Manastir za Baranju info, analizirala je stanje prometa tijekom protekle godine na području Baranje. Broj prometnih nesreća se povećao, a unatoč brojnim upozorenjima vozači prave iste greške.

Tijekom 2021. godine evidentirano je 279 prometnih nesreća, dok je u godini ranije bilo njih 234. Prošle godine preminule su dvije osobe u prometu, a u godini ranije jedna osoba. Zabilježen je i porast ozlijeđenih osoba.

Statistički gledano najviše prometnih nesreća događalo se petkom od 8 do 12 sati te su ih najčešće izazivali muškarci. Prema mjestima najviše ih je zabilježeno u Belom Manastiru, Dardi, Bilju i Kozarcu.

Najveći broj prometnih nesreća dogodio se zbog neprilagođene i nepropisne brzine kretanja vozila (62), nepropisno kretanje kolnikom (50), nepoštivanje prednosti prolaska (34), nepropisno skretanje (24), nepropisno uključivanje u promet (28) i drugo.

Ukupno je utvrđeno 2.405 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila te 257 alkoholiziranih vozača.

Na fiksnoj kameri „GATSO“ postavljenoj u mjestu Čeminac evidentirano je 671 prekršaja te najveća brzina 183 km/h.

,,S obzirom da je u 2020. godine promet bio smanjenog intenziteta zbog epidemioloških mjera, tu možemo tražiti razloge povećanog broja prometnih nesreća u 2021. godini. Poštujte prometne propise. Poštujući iste štitite svoje živote, živote svojih suputnika i živote ostalih sudionika u prometu”, poručio je Žarko Jurak, policijski službenik PP Beli Manastir.