U Belom Manastiru cijepljenje bez naručivanja

Foto: pixabay

Na današnjom konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Mato Lukić najavio je masovno cijepljenje protiv koronavirusa ovog vikenda na sedam punktova bez naručivanja.

U Belom Manastiru svi zainteresirani moći će se cijepiti u nastavno-športskoj dvorani u subotu, 12. lipnja i nedjelju, 13. lipnja, oba dana od 8 do 13 sati i od 14 do 19 sati.

Zainteresirani građani mogu doći u bilo koje vrijeme koje im odgovara, a potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Ovo masovno cijepljenje namijenjeno je samo za osobe koje do sada nisu primile niti jednu dozu cjepiva.

Za svaki punkt, pa tako i onaj u Belom Manastiru namijenjeno je 200 doza cjepiva Pfizer.

Cijepiti se mogu sve odrasle osobe i djeca starija od 12 godina u pratnji roditelja.

Nakon cijepljenja svi će dobiti termin za primanje druge doze koja će biti točno 6 tjedana od one prve, na istoj lokaciji u isto vrijeme.

Načelnik Lukić pozvao je građane da se cijepe te naglasio kako je dosadašnje procjepljivanje građana dovelo do smanjenja novooboljelih osoba. Dodao je kako je u protekloj godini preminulo 383 zaražene osobe, a u prvih šest mjeseci tekuće godine čak 341 osoba s područja županije.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Nataša Turić, iznijela je podatke od dosadašnjem cijepljenju na području županije. Od prosinca pristiglo je preko 156 tisuća doza, a procijepljeno je 41 posto odraslog stanovništva što je nešto više od prosjeka u Hrvatskoj.

Ovog vikenda masovno cijepljenje osim u Belom Manastiru biti će u dvorani Gradski vrt u Osijeku, u dvorani Zrinjevac u Osijeku, u Hrvatskom domu kralja Zvonimira u Čepinu, u dvorani Osnovne škole Dore Pejačević u Našicama, u Gradskoj dvorani u Đakovu te u valpovačkoj dvorani u Ulici braće Radić.