U Belom Manastiru zaustavljen 24-godišnji vozač s 1,64 promila alkohola

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici 14. studenog zaustavili su četiri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 1,35 sati u Belom Manastiru, kada su u prometu zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, u 17,20 sati u Đurđancima, policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđanaca, za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te se odbio alkotestirati. Na navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 21 000 kuna, te za odbijanje alkotestiranja zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 23,40 sati u Našicama, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su 22-godišnji hrvatski državljanin iz Zoljana, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač kod sebe nije imao osobnu iskaznicu te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,95 grama po kilogramu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 27 200 kuna, a za prekršaj upravljanja prije stjecanja prava predviđena je kazna zatvora do 60 dana. Vozač je u razdoblju od jedne godine tri puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.