U belomanastirsku dvoranu vraćaju se natjecanja i gledatelji

Nakon nekoliko mjeseci života bez sporta i sportskih natjecanja život se u tom pogledu vraća sve bliže onom normalnom. Početkom epidemije koronavirusa zaustavljeni su svi treninzi i natjecanja u zatvorenim prostorima, popuštanjem mjera u lipnju i srpnju sportaši koji koriste Nastavno-športsku dvoranu u Belom Manastiru vratili su se svojim obavezama, a od prije dva dana vraćaju se i navijači.

Stožer civilne zaštite prekjučer je donio odluku kojom se navijači vraćaju na tribine, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Upravitelj dvorane, Zlatko Novak, glavni tajnik Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira otkrio nam je kako u belomanastirskoj dvorani na natjecanjima smije biti 50 gledatelja, koji sijede s propisanim razmakom te zaštitnim maskama na licu. Također, biti će potrebno napraviti popis svih prisutnih.

Nastavno-športsku dvoranu koriste tri srednje škole, osnovna škola, rekreativci i devet sportskih udruga. ,,Nakon 13 godina od otvorenja dvorane pojavile su se poteškoće u održavanju postojećeg objekta što se tiče infrastrukture, ali je dvorana i dalje funkcionalna.” – komentirao je Zlatko Novak.

Dvorana je iskorištena u svom punom kapacitetu, dok vikendom preostaje vremena i za rekreativce.