U Branjini zaustavljen pijani vozač, slijedi mu ponovno polaganje vozačkog ispita

Jučer na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 8 vozača (6 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,50 sati, u Branjini. U kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Draža kojem je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu.

Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Sukladno članku 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju, budući je već dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj opisan u članku 199. stavku 8. (vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 grama po kilogramu) istoga Zakona.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Po pravomoćnosti presude, sukladno članku 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču će se rješenjem ukinuti i oduzeti vozačka dozvola, a ponovo će moći polagati vozački ispit istekom roka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja.