U Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir proširen kapacitet

foto: Dom za starije i nemoćne Beli Manastir

Dom za starije i nemoćne Beli Manastir proširuje kapacitet, a ujedno je potpisan novi ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za pružanje usluga pomoći u kući.

U skladu s našom vizijom kontinuiranog poboljšanja uvjeta kvalitete života naših korisnika te podizanjem društvenog ugleda, kredibiliteta ove ustanove, završavamo ovu godinu s nekoliko značajnih promjena“, objavio je Tomislav Peran, ravnatelj Doma za starije i nemoćne Beli Manastir.

Nakon detaljnog preuređenja i preraspodjele prostora, Dom je adaptirao četiri prostorije za radnike s pripadajućim sanitarnim prostorijama i kupaonom i stvorio nove smještajne jedinice za dodatnih šest kreveta.

Osnivač, Osječko-baranjska županija izdala je Domu novu licenciju za dodatnih šest kreveta koje od sada mogu primiti nove korisnike na smještaj u Dom.

Nove smještajne jedinice sastoje se od dvije dvokrevetne i dvije jednokrevetne sobe, pružajući optimalne i suvremene uvjete [klima uređaj, najnoviji antenski sustav s odvojenim zidnim stalkom za televizor po svakom korisniku zasebno, besplatni wi-fi, električni kreveti] za udoban boravak korisnika.

Dom sada ukupno raspolaže s kapacitetom od 195 mjesta.