U novom ciklusu projekta Zaželi zaposleno 30 žena za brigu o 180 korisnika

Danas je održana početna konferencija projekta “Zajedno za bolju i sretniju budućnost 2” iz “Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza III” koji provodi Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom, Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Osijek.

Kroz 8 mjeseci provedbe projekta bit će zaposleno 30 žena koje će brinuti o 180 starijih osoba i/ili nemoćnih osoba s područja Grada Belog Manastira, a kojima su potrebne potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Gerontodomaćice krajnjim korisnicima obavljaju svakodnevne poslove kao što je odlazak u trgovinu, po lijekove, počistiti, platiti račune, ali i razgovor koji ponekad potrebitima najviše znači.

,,Ovaj projekt mi znači jako puno. To je jedan susret sa starijim osoba kojima smo mi jako potrebni. Kada dođete kod njih dobijete osmijeh, to se ne može platiti. Nevjerojatno je koliko vam korisnici vrate sve što učinite za njih. Puno ljudi nema djece, njima smo mi sve. Radila sam brojne poslove i dobivala otkaze te je bilo upitno hoću li doći do mirovne s toga mi taj projekt znači i u tom smislu”, rekla nam je Blaženka Zorčec, jedna od gerontodomaćica.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.482.050,00 kuna.