U OBŽ 13 novopozitivnih

foto: OBŽ

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek analizirano je 129 uzoraka testiranja na SARS-CoV-2 od kojih je 13 pozitivno, izvijestio je na konferenciji za medije Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Pozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka i Našica u po tri slučaja, dvije osobe iz Erduta i po jedna osoba iz Čepina, Donje Motičine, Đurđenovca, Popovca i Semeljaca.

Preminule su tri osobe.

Hospitaliziran je ukupno 121 pacijent, od kojih je 14 na respiratoru. U KBC-u Osijek leži 90 pacijenata, a u općoj županijskoj bolnici Našice njih 31.

S propisanom mjerom samoizolacije trenutno je 696 osoba s područja Osječko-baranjske županije. Policija je provjerila 15 osoba s tom mjerom te nije utvrđeno niti jedno kršenje.

Zabilježeno je kršenje propisane mjere izlaska iz države srpskom državljaninu koji je na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Hrvatsku naglasio da je u tranzitu. Tranzit je u trajanju od 12 sati dok on nije u tom roku izašao iz Hrvatske.

Posebne epidemiološke mjere za Osječko-baranjsku županiju istječu u nedjelju, a načelnik Stožera Hampovčan rekao je kako će se tražiti da se sve mjere produže do 15. veljače.

Te mjere odnose se na domove za starije. Dodao je kako će se sve potencijalno dodatne mjere za područje županije usklađivati s onima na nacionalnoj razini.