U Osijeku treći krug testiranja za upis na Policijsku školu

Danas, 19. kolovoza, u prostorijama  Policijske uprave osječko – baranjske provodi se još jedno u nizu testiranja kandidata/kandidatkinja prijavljenih na natječaj u Program za srednjoškolsko obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka za godinu 2019/.2020. Testiranju su pristupili kandidatkinje i kandidati s područja Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske, Požeško – slavonske i Brodsko – posavske županije.

Selekcijsko-razredbeni postupak sastoji se od psihologijskog testiranja, testova opće informiranosti, poznavanja stranog jezika te od provjera tjelesnih odnosno motoričkih sposobnosti.

Cjelokupan selekcijski postupak provodi stručni tim na čelu s načelnikom Policijske akademije Dubravkom Novak, zamjenikom glavnog ravnatelja policije Željkom Pršom i voditeljicom Srednje policijske škole „Josip Jović“ Renatom Odeljan.

Podsjećamo da je natječaj otvoren do 31. kolovoza te pozivamo sve zainteresirane, posebno ovogodišnje maturante, da se prijave na natječaj.

Upravo se u posljednjem krugu zaprimanja prijava očekuju prijave maturanata zbog čega će posebno testiranje biti organizirano za kandidate/tkinje koji se prijave na natječaj u samoj završnici ovogodišnjeg roka.

Na natječaj se mogu prijaviti sve osobe koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • da ste državljanin/državljanka Republike Hrvatske,
  • da imate završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
  • nemate navršenih 28 godina na dan 16. rujna 2019. godine,
  • imate posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
  • imate propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
  • ste osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
  • niste članovi političke stranke.

Planiran je upis 750 polaznika/polaznica u Program, a obuka počinje u drugoj polovici rujna 2019. godine. 

Ovom prigodom  pozivamo  mlade da se prijave na natječaj i odvaže se na odabir karijere u službi zaštite i sigurnosti građana.

Više o samom natječaju možete pročitati ovdje.

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje.