U petak pretežno oblačno, mjestimice s kišom

foto: Pixabay

U petak na istoku zemlje prijepodne pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a od sredine dana kidanje naoblake. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 17 °C, prognozira DHMZ.

U ostalim dijelovima zemlje ujutro pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a u Dalmaciji može biti i grmljavine. Od sredine dana kidanje naoblake, najprije na jugu te osobito istoku zemlje.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, na udare prema otocima i olujno, popodne u slabljenju.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C, stoji u prognozi.

foto: DHMZ

Subota, 02.03

Promjenljivo, ponegdje na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru pretežno oblačno, prognozira DHMZ. Mjestimice kiša, uglavnom u krajevima uz Jadran te na Jadranu, osobito sjevernom, a poslijepodne moguće i u središnjim područjima.

Ujutro ponegdje u unutrašnjosti magla. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu slabo i umjereno jugo.

Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 11 do 16 °C.

foto: DHMZ