U prvih mjesec dana predano 85 tisuća boca, uskoro otkup i u Dardi

foto: Baranjska čistoća

Građani su Baranjskoj čistoći u prvih mjesec dana predali 85 tisuća boca od kada je ta usluga krenula s radom na reciklažnom dvorištu u Belom Manastiru.

,,Baranjska čistoća je sukladno zakonskoj obvezi dužna u sklopu reciklažnih dvorišta organizirati službu prikupljanja povratne ambalaže uz naknadu. Ugovor je potpisan jesenas, u prvom mjesecu rada se pokazao veliki interes”, istaknuo je Damir Paulić, direktor Baranjske čistoće.

Za sada je ta usluga dostupna samo u Belom Manastiru, a planira se uspostavljanje te usluge i na reciklažnim dvorištima u Dardi, Kneževim Vinogradima, Popovcu i Bilju.

Prva na redu je Darda za koju je pokrenuta procedura, a do kraja godine bi se trebala aktivirati usluga, otkriva Paulić.

Paulić je dodao kako je u tijeku izmjena pravilnika koji bi trebao donijeti proširenje otkupa na druge ambalaže. Još nisu poznati detalji, ali se otprilike ide u smjeru otkupa svih ambalaža pića – limenki, boca, a možda i tetrapaka.

Ako se usvoji takav pravilnik ubrzat će se proces omogućavanja otkupa na svim reciklažnim dvorištima jer: ,,Svaka boca ili povratna ambalaže koji završi u našem prihvatu sigurno neće završiti u okolišu već će biti na organiziran način prihvaćen i zbrinut”, zaključio je.

foto: MB PRESS