Učenici prikupili ukupno 4.224 kg starog papira

OŠ Šećerana i OŠ Dr. Franjo Tuđman Beli Manastir sudjelovali su u projektu sakupljanja starog papira pod nazivom „Papir recikliramo, u budućnosti profitiramo!“, čiji je slogan “Razvrstaj smeće, posadi cvijeće, što više papira skupi i na put se uputi!.

Pokretač i nositelj ovog projekta je Grad Beli Manastir, a partner Baranjska čistoća d.o.o. Beli Manastir koja je ustupila spremnike i koja će propisno zbrinuti sakupljeni stari papir, a cilj je poticati učenike i njihove obitelji na razvrstavanje otpada.

Danas je održano vaganje spremnika te su proglašeni pobjednici. Svi učenici Osnovne škole Šećerana zajedno s Područnom školom Branjin Vrh prikupili su 2.356 kg papira, a učenici petih i šestih razreda belomanastirske škole 1.868 kg.

Razred s najviše prikupljenog papira je belomanastirski 6.A koji je dobio nagradu izlet na Plitvička jezera, a prikupili su 607 kg. Nagradu u obliku informatičke opreme će dobiti i učenici 5.A i 5.C razreda koji dijele drugo mjesto jer su oboje prikupili 355 kg papira.

Pobjednici OŠ Šećerana su učenici Područne škole Branjin Vrh s prikupljenih 554 kg koji također osvajaju izlet na Plitvička jezera, a drugi su učenici 8.A i 8.B iz Šećerane s prikupljene 491 kg koji za učionicu osvajaju informatičku opremu.

Papir su u školama prikupljali od 2. studenog do 25. studenog.