Uhićen Baranjac bez vozačke koji je sudjelovao u prometnoj nesreći

foto: pixabay

Jučer, 3. siječnja, u 18 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom o kojoj je izvijestila danas Policijska uprava osječko-baranjska.

Prometna nesreća dogodila se na način da vozač osobnog automobila 68-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka nije držao potreban razmak kada se vozilom kretao iza drugog vozila te je svojim vozilom udario u vozilo koje se kretalo ispred njega.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu te je isključen iz prometa.

Sudionik prometne nesreće, 37-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanjem vozačke dozvole u vremenskom periodu od dvije godine.

Također je utvrđeno da je unatrag tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao.

Općinski sud u Osijeku vozaču je odredio zadržavanje od 14 dana.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.