Ujutro pretežno oblačno s kišom, poslijepodne razvedravanje

Prema prognozi DHMZ-a vrijeme u srijedu ujutro pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a potom razvedravanje sa sjevera. Poslijepodne djelomice sunčano, ponegdje i vedrije, no ne posve stabilno.

Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu prolazno s jakim udarima, a na jugu zemlje još prijepodne jugo. Navečer će duž obale zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 15 do 20 °C.

foto: DHMZ
Istočna Hrvatska

U prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno s kišom, poslijepodne djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Vjetar do jutra umjeren jugozapadni i zapadni, zatim prolazno jak sjeverozapadni, krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od 10 do 12, a najviša dnevna između 15 i 17 °C.

Središnja Hrvatska

U noći sa utorka oblačno s povremenom kišom, ponegdje moguće i jakom, a već do jutra u sjevernom će predjelima oborina prastati i krenut će razvedravanje. Poslijepodne bar djelomice sunčano, lokalno uz slab razvoj oblaka i većinom suho. Vjetar uglavnom slab, prolazno umjeren sjeverozapadni i sjeverozapadni, većinom u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Jutarnja temperatura od 7 do 12, a najviša između 15 i 18 °C.

Gorski kotar i Lika

U prvom dijelu dana pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, poslijepodne djelomice sunčano i uglavnom suho, navečer osjetno svježije. Vjetar slab i umjeren, do jutra jugozapadni, u višem gorju s jakim udarima, a poslijepodne sjeveroistočni. Jutarnja temperatura znatno viša od prosjeka za ovo doba godine, između 8 i 13 °C, a najviša dnevna od 14 do 17 °C.

Istra

Ujutro postupno smanjenje naoblake, zatim pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a navečer će okretati na buru. More malo, u prvom dijelu dana do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 13 do 15 °C, unutrašnjosti Istre od 10 do 12 °C, najviša dnevna od 16 do 19 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice, a popodne na zapadu i prevladavajuće sunčano. U prvom dijelu dana s više oblaka mjestimice kiša. Vjetar uglavnom slab i umjeren sjeverozapadni, a navečer osobito podno Velebita prolazno umjerena bura s jakim udarima. Najniža temperatura od 12 do 17, u unutrašnjosti Istre od 10 do 14 °C. Najviša dnevna između 17 i 19 °C.

Dalmacija

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice s kišom, moguće i ponekim lokalnim pljuskom i to osobito sredinom dana, na jugu do večeri, dok će na sjevernom dijelu popodne prevladavati sunčano. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, ujutro na jugu umjereno do jako jugo, krajem dana okrenut će na većinom umjerenu buru. Najniža temperatura većinom od 13 do 18, najviša između 17 i 20 °C, ponegdje na otocima i viša.