Uspješna protekla godina za Općinu Jagodnjak: Realizirani brojni projekti i unaprijeđeni uvjeti života stanovništva 

foto: MB Press/ARHIVA

Općina Jagodnjak može se pohvaliti uspješnom proteklom godinom, obilježenom ostvarivanjem važnih projekata i zajedničkim naporima u unaprjeđenju lokalne zajednice. U raznolikim područjima, od infrastrukture do socijalnih programa, Općina je ostvarila značajne uspjehe.

Jedan od ključnih aspekata protekle godine bila je potpuna realizacija projekta rasvjete u naselju Bolman, kao i zamjena postojećih energetski neučinkovitih svjetiljki javne rasvjete u Majškim Međama i Jagodnjaku. Osim toga, asfaltirane su dvije važne ulice, s podrškom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, čime je poboljšana prometna infrastruktura u tim područjima.

Općina je uložila značajna sredstva i trud u uređenje šetnica, parkova te travnatih površina. Posebna pažnja posvećena je Etno kući, projektu koji će, kada završi IV. Fazu rada, predstavljati ponos zajednice i pružiti različite mogućnosti za mještane.

U cilju unaprjeđenja komunalnih usluga, Općina je nabavila nove strojeve za komunalni pogon, uključujući malčer, trimeri i druge alate. Također, stadion NK Jovan Lazić doživljava poboljšanja postavljanjem reflektora, dok se radi i na projektu rasvjete za naselje Novi Bolman.

Uz fokus na javnu sigurnost, održana je uspješna vježba Civilne zaštite u suradnji s žurnim službama, što je rezultiralo dobro pripremljenom zajednicom za moguće izazove.

“Kroz financijsku podršku iz proračuna, Općina kontinuirano potiče udruge, sportske klubove te dodjeljuje stipendije za lokalne studente. Uz to, provedene su akcije pomoći za najstarije i najmlađe stanovnike, poput podjele higijenskih paketa za penzionere i novogodišnjih paketića za djecu. Zahvaljujući suradnji s partnerima, radnicima, ministarstvima, saborskim zastupnicima te podršci Županije, Općina Jagodnjak optimistično gleda prema budućnosti. Nadaju se da će 2024. godina donijeti još veći uspjeh i boljitak za sve mještane, te se zahvaljuju svima koji su doprinijeli ostvarenju postignuća u protekloj godini.” – Rekla je Danijela Mlinarević, načelnica Općine Jagodnjak.