Uspješno održano predavanje ”I ti možeš biti poduzetnik”

Danas, u jutarnjim satima, održano je predavanje ”I ti možeš biti poduzetnik” u prostorijama Prve srednje škole Beli Manastir. Predavanje je organizirano u suradnji Savjeta mladih Grada Belog Manastira i Poduzetničkog centra Beli Manastir.

O oblicima poduzeća, mogućim poticajima te pravilima i postupcima kako pokrenuti posao govorio je direktor Poduzetničkog centra Denis Čeh. Prisutnima su pojašnjeni načini i procesi osnivanja najčešćih vrsta poduzeća (obrt, j.d.o.o i d.o.o) te kako funkcioniraju poticaji za poduzetnike. Svi prisutni mogli su postaviti pitanja o konkretnim idejama za koje su zainteresirani te dobiti odgovore iz prve ruke.  

Iz redova Savjeta mladih Grada Belog Manastira doznajemo kako su ovo predavanje organizirali kao poticaj mladima da realiziraju moguću ideju koju imaju. ”Dugoročno gledano, ako neki od prisutnih s ovoga predavanja, otvore svoju firmu i krenu dobro poslovati, dobiti će i razlog zašto ostati u Baranji te će biti primjer drugima.” – poručuju iz Savjeta mladih.

Program Savjeta mladih za 2019. godinu orijentiran je prema informiranju mladih o samozapošljavanju, mogućnostima koje im se nude na području Baranje, testiranje profesionalne orijentacije, kao i predstavljanje zanimanja s kojima srednjoškolci možda nisu upoznati, a mogu na njima izgraditi budućnost.