Utorak sunčan ali i dalje vjetrovit

foto: Pixabay

Tjedan je počeo sunčano i vjetrovito. Prema prognozi DHMZ-a i danas će biti sunčano i vjetrovito. Za dvije regije u zemlji je upaljen crveni alarm zbog vjetra, područje Velebita i Kvarnera. Zbog vjetra, za sav promet zatvorena je državna cesta DC54 Maslenica- Zaton Obrovački, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Utorak će biti sunčan i razmjerno vjetrovit, osobito duž obale. Ujutro će na jugu zemlje, a popodne mjestimice u unutrašnjosti biti prolazno umjerene, u gorju i povećane naoblake, no zadržat će se uglavnom suho. Na kopnu vjetar većinom umjeren sjeveroistočni.

Područje Slavonije i Baranje većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, osobito poslijepodne. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 15, a najviša dnevna od 24 do 26 °C.

Na Jadranu će puhati jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a u drugom dijelu dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 21 i 26, na moru od 26 do 31 °C, stoji u prognozi DHMZ-a.