Vikend rekorder napuhao 2,44 promila

Tijekom vikenda, od 29. studenog do 1. prosinca, na području ove policijske uprave policijski službenici zaustavili su jedanaest vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (devet vozača osobnih automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač teretnog automobila).

U navedenom razdoblju policijski službenici evidentirali su još 191 prekršaj, od čega 99 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno odbijanje alkotestiranja, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 68 ostalih prekršaja. – Izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 1. prosinca u 5,05 sati u Strossmayerovoj ulici Osijeku kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao  40-godišnji hrvatski državljanin iz Darde, uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,29 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U petak, 29. studenog, u 12,01 sati policijski su službenici u Ulici Petefi Šandora u Osijeku zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te je odbio alkotestiranje. Uhićen je, sukladno Prekršajnom zakonu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca i 12 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 1. prosinca u 15,30 sati u Dragonjskoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudionik nesreće, 40-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, upravljao je osobnim automobilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,14 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno Prekršajnom zakonu.

U naselju Sjenjak u Osijeku 1. prosinca u 22,20 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudionik prometne nesreće, 28-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, upravljao je osobnim automobilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,44 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno Prekršajnom zakonu.