Vina Belje izlaze na tržište u novom izdanju

Nakon cuvée linije, koja je potpuni novitet u asortimanu Vina Belje, za tržište su spremne i nove berbe select i premium linija vina koje su se pažljivo pripremale u beljskom podrumu. S obzirom da je 2020. iznimno dobra berba, izlazak na tržište je tempiran za početak ljeta kako bi vina dosegnula svoj maksimum potencijala.

U liniji select koja se na tržištu popularno naziva „kvalitetna linija“ nalaze se butelje graševine, chardonnaya, frankovke, merlota i cabernet sauvignona. Ova svježa, lijepo izbalansirana i zaokružena sortna vina imaju navojni čep za lako otvaranje i nove moderne polu-transparentne etikete s jasno definiranim kolor kodom za svaku pojedinu sortu.

Vrhunska vina, odnosno vina premium linije, svojom su strukturom puno snažnija i kompleksnija i nose izraženi potpis baranjskih vinograda. Vina krase elegantne etikete u zlatnim tonovima za graševinu i chardonnay te crnim tonovima za frankovku, merlot, cabernet sauvignon i kupažu merlota i cabernet sauvignona. Visoku kvalitetu vina ove linije potvrđuju zlatne i srebrne medalje za graševinu, merlot i frankovku s ovogodišnjih domaćih i međunarodnih ocjenjivanja vina.

Novi vizualni identitet Vina Belje povezuje vina s lokacijom na kojoj ona nastaju jer je Banovo brdo prekriveno mrežom vinograda u kojima se međusobno isprepliću odabrane sorte. O njima brinu vinogradari koji su s lozom srasli kroz stoljeća i koji osjećaju i znaju svaki čokot. Mreža na novim etiketama select i premium Vina Belje simbolizira baranjski terroir i njegova autentična vina. Ona spaja vino s plodnom zemljom, toplinom sunca, snagom Dunava i ljudima koji ga stvaraju.

Kako naglašavaju enolozi Suzana Zovko i Marijan Knežević „Vina koja su upravo izašla na tržište rezultat su izvrsne berbe koju smo imali 2020. Premium crna vina koja smo pripremili za tržište dolaze iz berbe 2019. koja je također bila odlična, posebno za crna vina. S izlaskom novih berbi osvježili smo i vizualni identitet naših vina koji sada i prati i stvara trendove i to ne samo u idejnom rješenju dizajna nego i u finalnoj izvedbi etiketa. Ponosni smo na naše graševine koje su izvrsna i gastronomski svestrana vina koja posebno preporučujemo.“