Vinceška u Baranji

foto: belje.hr

I ove se godine u Baranji obilježava blagdan sv. Vinka – 22. siječnja. Ovdje pogledajte programe naših vinara.


Vinarija Belje održat će proslavu Vinceške u novoj vinariji na Banovom brdu 22. siječnja.


Vina Kalazić obilježit će blagdan svetog Vinka 22.01.2019. godine u novoj vinariji u Zmajevcu. Program obilježavanja započet će u 12:00h prvom ovogodišnjom rezidbom uz prisustvo poslovnih partnera i uzvanika iz društvenog života.


OPG Kočevar u sklopu kojeg je vinarija, planira obilježiti Vincešku u Kneževom dolu, u dane vikenda prije sv. Vinka (19.01), kao i na sam 22.01. Tom prilikom ponudit će prigodna jela (grah, kobasice) i vina po akcijskim cijenama uz dvije žive glazbe.


Podrum Čočić u Zmajevcu proslaviti će Vincešku 22. siječnja, koja će se sastojati od dva dijela: od 12 do 14 sati svaki će gost dobiti pripremljen štap sa kobasicom i slaninom kojeg peče na otvorenoj vatri ispred podruma. Uz to se nude domaće rakije, kruh ispod peke i domaće vino. Uz druženje oko vatre goste će zabavljati živa glazba.
Drugi dio proslave nastavit će se u autohtonom vinskom podrumu uz domaće slane i slatke zalogaje – pogačice, kiflice, kolače. Glazba će biti i dalje prisutna, kao i konzumacija pića u neograničenim količinama.
Cijena po osobi je 150 kn, a domaćini još napominju da se treba toplo odijenuti, iako uz njihova vina nema zime!