Vlasnik NK Osijeka kupio najveće voćnjake jabuka u Baranji

foto:Rabo

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke, tvrtka Rabo postala je novom članicom Mészáros Grupacije, u vlasništvu g. Lőrinc Mészárosa, izvjestili su u četvrtak iz tvrtke Rabo. 

Mészáros Grupa je, uz ostale djelatnosti, jedan od najznačajnijih europskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mljekarstva, peradarstva te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina. Ovom akvizicijom Mészáros Grupa sada postaje i jedan od regionalnih lidera voćarstva te radi snažan međunarodni iskorak u sektoru proizvodnje i distribucije svježeg voća.

U okviru Mészáros Grupe tvrtka Rabo će i dalje, s dosadašnjim menadžmentom i zaposlenicima, nastaviti s uspješnom realizacijom svih planiranih aktivnosti i zacrtanih ciljeva u budućnosti. Predmetna akvizicija, osim za daljnji razvoj tvrtke, investicije i zapošljavanja, predstavlja mogućnost i dodatnog osnaživanja lokalne zajednice, kao i baranjske privrede u cjelini – objavljeno je u priopćenju.

– Zaista sam jako zadovoljan što sve više tvrtki Mészáros Grupe uspješno ulazi na međunarodno tržište, povećavajući tako broj svojih inozemnih podružnica. Ovom akvizicijom Grupa će dobiti jedinstveni know-how o proizvodnji, skladištenju, konfekciji i distribuciji svježeg voća, koji se može uspješno primjenjivati u svim budućim ulaganjima u tvrtku, ali također i na našim površinama u Mađarskoj. Naš cilj je da Rabo, uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u sektoru proizvodnje voća, predstavlja i snažnu platformu za budući rast i investicije u ovaj specifičan sektor, a koje bi naša Grupa mogla provoditi u narednom razdoblju – izjavio je Mészáros Lőrinc, vlasnik Grupe Mészáros.

– Naš cilj je ostati visoko konkurentna i diverzificirana poljoprivredna grupacija koja posluje sukladno zapadnoeuropskim standardima te iskoristiti sve mogućnosti za stvaranje snažnih sinergijskih potencijala i učinaka – rekao je Szabolcs Makai, predsjednik Uprave Talentis Agro Zrt.

– Rabo će, kao hrvatski lider u proizvodnji jabuka i njen najveći izvoznik, zasigurno predstavljati vrlo vrijedan segment bogatog poljoprivrednog portfelja Mészáros Grupe, ali i njen značajan iskorak u sektor voćarstva. U dogovoru s budućim vlasnikom, tvrtka će zadržati dosadašnji smjer i strategiju svog poslovanja s daljnjim razvojem i jačanjem proizvodnih kapaciteta, ali i tržišne pozicije naših proizvoda, kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. Želimo i nadalje snažno razvijati uspješnu suradnju s našim dugogodišnjim partnerima, kako na domaćem, tako i na tržištima Velike Britanije, zapadne Europe te Bliskog Istoka. Naš glavni fokus i dalje ostaju visoka produktivnost, kvaliteta i dodana vrijednost naših proizvoda, kao i dugoročno etabliranje tvrtke kao renomiranog i prepoznatljivog brenda jabuke na svjetskom tržištu. Snaga grupacije i njeni pozitivni sinergijski efekti će nedvojbeno donijeti brojne mogućnosti za budući rast i razvoj proizvodnje te poslovanja naše tvrtke, u vremenu koje je ispred nas – rekao je Nikola Velicki, osnivač i budući izvršni direktor tvrtke Rabo.