Volonterska akcija u PP Kopački rit

Jučer je u Kopačkom ritu organizirana volonterska akcija mreže zaštićenih područja na Dunavu DANUBEPARKS pod nazivom 4th Danube Volunteers Day.

Povodom toga, posađeno je drveće na pristaništu Sakadaš kako bi se obogatilo prirodno stanje pristaništa i unaprijedilo stanište za različite životinjske vrste koje se tamo zadržavaju.

U ovoj su aktivnosti uz zaposlenike Javne ustanove „Park prirode Kopački rit“ sudjelovati i zaposlenici Zoo vrta Osijek, Javne ustanove agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije i Hrvatskih šuma.

Pridružila se i OŠ Bilje čije su učenice i učenici zajedno ukrasili Božićno drvce na Prijemnom centru, a u ukrasima je brižno bila spakirana hrana za ptice, kako bismo im pomogli prezimiti zimu. Djeca su iskoristila priliku i napisala pisma Djedu Božićnjaku sa svojim Božićnim željama.

DANUBEPARKS asocijacija koja predstavlja mrežu zaštićenih područja na cijelom toku rijeke Dunav, već četvrtu godinu zaredom podupire i financira inicijativu Dunavskih volonterskih dana, u kojoj su pozvani svi članovi ove mreže, ukupno 20 zaštićenih područja u 9 zemalja.

Svrha ove inicijative je podizanje svijesti javnosti o zaštiti prirode u dunavskoj regiji uključivanjem šire javnosti u različite aktivnosti koje provode administracije zaštićenih područja. Tema ovogodišnjih Dunavskih volonterskih dana su ključne vrste.