Vozio bez položenog vozačkog ispita i s 2,87 promila alkohola

Na području PU osječko – baranjske, u protekla 48 sata,  policijski službenici zaustavili su šest vozača koja su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (četiri vozača osobnih automobila i dva vozača bicikla).

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 8. listopada u 21,20 sati, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Silaša, prije stjecanja prava na upravljanje i uz prisutnost alkohola u krvi od 2,87 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona. Za počinjene prekršaje predviđena je ukupna novčana kazna do 40.000 kuna.

U ponedjeljak, 7. listopada, u 10,50 sati u Bilju, prilikom nadzora prometa, policijski službenici zaustavili su 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,44 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.