Vozio bez položenog vozačkog ispita, policija ga uhitila

foto: MB Press/Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Našice, izvijestila je u ponedjeljak PU osječko-baranjska. 
 
Upravljao autom prije stjecanja prava na upravljanje

U Baranjskom Petrovom Selu u petak, 23. veljače u 16:50 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 44-godišnji državljanin Mađarske koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i isti se odbio alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakona, stoji u policijskom izvješću.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača i 175 ostalih prekršaja

Na području PU osječko-baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentirano je 38 vozača (34 vozača osobnog automobila, 3 vozača bicikla i 1 vozač radnog stroja).

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 175 prekršaja od kojih 80 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 nepropisnog korištenja mobitela, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom i 53 ostalih prekršaja, stoji u policijskom izvješću.