Vrijeme danas pretežno kišovito, oblačno i jako toplo

foto:pixabay

U nedjelju u istočnoj Hrvatskoj promjenjivo, na zapadu s više oblaka i češćom kišom, a u Podunavlju uz više suhih i sunčanih razdoblja. Vjetar uglavnom slab i umjeren južni, prolazno gdjegod jak. Temperatura neće biti niža od 10 °C, a najviša od 15 do 18 °C, u Podunavlju moguće i viša.

U pretežno oblačnoj i malo manje toploj središnjoj Hrvatskoj i dalje slab i umjeren vjetar s juga, ponegdje jugoistoka i jugozapada. Često će padati kiša, ali uglavnom slaba, samo povremeno umjerena, osobito sredinom dana.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj ponegdje obilna kiša, posebice u Gorskom kotaru i na širem riječkom području. Vjetar umjeren i jak jugozapadni, ujutro još i olujno jugo, koji će osjetno oslabjeti već prijepodne. Temperatura se neće bitno mijenjati, uglavnom od 8 do 12 °C, uz more između 10 i 15 °C. 

U Dalmaciji promjenjivo i nestabilno, mjestimice s jakom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. I dalje vjetrovito . puhat će jako i olujno jugo pa će more biti valovito, prijepodne moguće i uzburkano. Popodne će vjetar malo oslabjeti. Najviša temperatura zraka oko 15 °C. 

Na često oblačnom jugu Hrvatske povremena kiša lokalno će biti obilna, moguće i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će jako i olujno jugo pa bi more ujutro također ponegdje moglo biti uzburkano. Temperatura se neće bitno mijenjati.”