Vrijeme danas pretežno sunčano, navečer mjestimice kiša

foto: Pixabay

Vrijeme danas na istoku zemlje pretežno sunčano. U drugom dijelu dana postupan porast naoblake, a navečer mjestimice može pasti malo kiše, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar većinom slab, navečer mjestimice umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 13 i 16 °C.

Ujutro na sjevernom i srednjem Jadranu mjestimice magla. U drugom dijelu dana prolazno naoblačenje sa sjeverozapada, a ponajprije u središnjoj, zatim i istočnoj Hrvatskoj ponegdje može pasti malo kiše.

Vjetar većinom slab, poslijepodne na Jadranu, navečer i na istoku mjestimice umjeren sjeverozapadni, a na kraju dana podno Velebita će zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 18 °C.

foto: DHMZ

Nedjelja, 18.2.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a drugdje u Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Veća vjerojatnost za ponegdje malo kiše ujutro je u Gorskom kotaru i Lici, a zatim na sjevernom Jadranu, stoji u prognozi za nedjelju.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena, ponegdje do jaka bura, poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 7 do 12. Najviša dnevna većinom između 10 i 15, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 20 °C.

foto: DHMZ