Vrijeme djelomice sunčano, sutra promjenjivo i vjetrovito, povremenom s kišom

foto: Pixabay

Tjedan počinjemo sunčano ali uz slab do umjeren jugoistočnjak, stoji u prognozi DHMZ-a za ponedjeljak. U većem dijelu zemlje barem djelomice sunčano. Više oblaka bit će u zapadnim krajevima, a povremena kiša padat će većinom na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, češće prijepodne.

Najviše sunčana vremena očekuje se u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, u višim predjelima i jak. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, od sredine dana i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C.

foto: DHMZ

Utorak, 31. 10.

Vrijeme u utorak promjenjivo i vjetrovito, povremenom s kišom. Mjestimice će biti obilnijih i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega, stoj u prognozi DHMZ-a za utorak.

Poslijepodne smanjenje naoblake. Umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje i jak, u drugom dijelu dana će slabiti i okrenuti na sjeverozapadni. Prolazno su mogući olujni udari. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak te u slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 11 do 15, na Jadranu između 17 i 20 °C. Najviša dnevna uglavnom od 19 do 24 °C.

foto: DHMZ