Vrijeme promjenjivo oblačno uz kišu i grmljavinu

foto: Pixabay

U Hrvatsku je jučer stigla promjena vremena koja je donijela niže temperature i označila kraj toplinskog vala. Novi tjedan je obilježen kišom a slično vrijeme će se nastaviti kroz tjedan.

Upozorenja za područje Slavonije i Baranje nema, no ostatak zemlje je još u žutom alarmu, dok je za područje riječke regije upaljen narančasti meteoalarm. Prema prognozi DHMZ-a danas nas očekuje promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, češće na Jadranu, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Pljuskovi mogu biti jače izraženi uz obilnu oborinu u kratkom vremenu, posebice duž obale. Vjetar povremeno umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo, mjestimice i jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C, u gorju malo niža.

Sutra, 30.08.2023.

Promjenljivo, u zapadnim krajevima i pretežno oblačno povremeno s kišom, a uglavnom na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugo. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, na Jadranu između 18 i 22. Najviša dnevna od 20 do 26, na Jadranu između 23 i 28 °C, navode u prognozi DHMZ-a.

foto: DHMZ