Vrijeme u ponedjeljak oblačno s kišom, u noći na utorak kiša prelazi u susnježicu i snijeg

foto:Pixabay

Prema prognozi Državnog hidrometeološkog zavoda vrijeme u ponedjeljek u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno s kišom, ponegdje već od jutra no češćom poslijepodne. Slaba oborina ujutro bi se mogla smrzavati na hladnom tlu.

Kasnije u danu i osobito u noći na utorak kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u Podravini i Baranji, ponegdje stvarajući tanji snježni pokrivač, ponajviše u gorju na zapadu Slavonije. Vjetar slab, krajem dana mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, a najviša dnevna od 2 do 6 °C, prognozira DHMZ.

U ostatku zemlje također umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, u Dalmaciji moguće i grmljavinom. U sjevernim kopnenim krajevima kiša se ujutro može mjestimice smrzavati na hladnom tlu, a krajem dana prelazit će u susnježicu i snijeg.

Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, od sredine dana najprije na sjevernom dijelu u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak, u noći buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 3 do 8, na Jadranu od 10 do 15 °C.

foto: DHMZ