YouTube dao besplatni alat za brzo kreiranje video oglasa sa glazbom

YouTube je odlučio pomoći organizacijama koje nemaju iskustva i editiranju video sadržaja besplatnim i jednostavnim alatom. Riječ je o Video Builderu, a nastao je kao odgovor na pandemiju koronavirusa, čije su posljedice dovele do nemogućnosti rada “lice u lice”, što otežava snimanje video sadržaja.

Zato je potrebno posegnuti za alatima koji će ukloniti tu barijeru rada na daljinu, no nemaju svi potrebno znanje, resurse ili vrijeme kako bi se posvetili novom načinu rada. Video Builder uspješno eliminira sve te probleme jer omogućava animaciju statičnih slika, tekstova i logova te nudi glazbu koju u svojoj ponudi ima Google. Naravno, nije moguće u video sadržaj dodavati cijele pjesme već samo segmente u trajanju šest do 15 sekundi.

Na taj se način može načiniti kvalitetan oglas, promidžba, prezentacija ili tutorial. Ovisno o tome što u datom trenutku organizacija ili pojedinac trebaju. Dakle, Google se pokazao po ovom pitanju iznimno korisnim i pomalo začudio što nudi nešto toliko vrijedno potpuno besplatno. Naravno, postoji i odgovor na takvu situaciju…

Analize su pokazale da će Google i Facebook zbog aktualne situacije u svijetu izgubiti podosta milijardi američkih dolara zbog manjeg raspona oglašavanja i ovakav alat zapravo je poticaj onima koji su povukli poteze u smjeru ušteda. Ako je nešto besplatno, onda će se uzeti u obzir i moguće je da će se brojka video oglasa povećati, što automatski znači i mogućnost rasta prihoda za Google. Odnosno, barem će se smanjiti predviđeni gubici.

Primjerice, prošle je godine YouTube uprihodio 15 milijardi dolara od oglasa, od toga čak 4,7 milijardi dolara u posljednjem kvartalu 2019. U ovom kriznom razdoblju gubici bi trebali biti između 20 i 30 posto, no procjenjuje se i da će biti osjetniji ako se kriza nastavi. Video Builder pomoći će olakšati takvo stanje i motivirati korisnike da se okrenu besplatnom alatu, namijenjenom obraćanju korisnicima i klijentima.