Započela obuka i osposobljavanje za zvanje vatrogasac

Jučer, 21. listopada 2019. godine u organizaciji Vatrogasne zajednice Baranja započela je obuka i osposobljvanje dobrovoljaca za zvanje vatrogasaca. Vatrogasna zajednica je zaprima 41 prijavu od strane DVD-ova s područja Baranje, a svi kandidati će proći obuku koja se sastoji od dva dijela  34 sata teorije i 40 sati praktične nastave.

Svi polaznici koji dobiju zvanje vatrogasca će biti osposobljeni za rukovanje vatrogasnom opremom te gašenjem požara na trenu. Sukladno zakonima Republike Hrvatske svi dobrovoljni vatrogasci moraju proći obuku i liječnički kako bi mogli biti dio operativnih timova DVD-ova te samim time izlaziti na intervencije.

Kandidate na samo početku je pozdravio i upoznao s planom i programom predavanja Daniel Časar, zapovjednik VZ Baranja i zamjenik zapovjednika JPVP Grada Belog Manastira. Također u ime Vatrogasne zajednice Baranje okupljene su pozdravili Zdenko Čarapar predsjednik, Renta Čete tajnica te Josip Molnar zamjenik predsjednik .

Plan i program obuhvaća predavanja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 21 sat, s obzirom da je stiglo veliki broj prijava iz Popovca nastava će se odvijati u Popovcu.

Prvi dan edukaciju vodio je Ivica Novak zamjenik zapovjednik VZ Baranja, a tema predavanja je bila ustroj i zaštita od požara.