Završila talačka kriza u Kneževu: Muškarca privela policija, ozlijeđenih nema

Talačka kriza koja se odvijala u baranjskom naselju Kneževo završena je u 02:40 sati predajom napadača. Po okončanju drame žrtvu je pregledala Hitna pomoć te je utvrđeno da ista nije zadobila nikakve teže tjelesne ozlijede, a nakon pregleda ostala je u Kneževu. Stan su prvo pregledali pirotehničari, nakon čega je uslijedio očevid.

Sve je počelo oko 18 sati sa svađom i talačkom krizom, on se je zatvorio u stan s nevjenčanom partnericom i maloljetnim sinom kojeg je pustio ranije, a partnericu tek oko 2:45 sati nakon što se predao policiji.

Policija je oko 18.10 sati evakuirala stanare iz okolnih stanova, a za sve koji nisu imali osiguran zamjenski smještaj kod rodbine i prijatelja, Općina Popovac pripremila društveni dom u Kneževu. Zbog vrlo opasne situacije, policija je blokirala dio naselja u okolici Vijenca grada Vukovara.

Kako doznajemo 49-godišnji napadač A.I. kod sebe je imao pet ručnih bombi, pištolj te više komada metaka, a za vrijeme trajanja talačke krize jednu bombu je svezao oko plinske boce. Također doznajemo da je napadač A.I. je od prije poznat policiji, a zbog obiteljskog nasilja bio je i u zatvoru.