Završio hvalevrijedan projekt Dnevni centar za djecu i mlade

Danas je u Etnološkom centru baranjske baštine održana završna konferencija projekta Dnevni centar za djecu i mlade koji se provodio u posljednje 3 godina na području Grada Belog Manastira. Nositelj projekta je udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Dnevni boravak za djecu i mlade koncipiran je u tri vrste aktivnosti, a to si: cjelodnevni boravak mladih, zabavne aktivnosti za mlade te obrazovne i sportske aktivnosti za djecu i mlade. Održane su radionice, brojne sportske aktivnosti, javna događanja i radionice s elementima engleskog jezika.

Svi sadržaji za korisnike bili su besplatni.

Cjelodnevni boravak mladi između 15 i 29 godina s područja Belog Manastira i prigradskih naselja mogli su posjetiti svakoga dana od 8 do 20 sati te provesti svoje slobodno vrijeme u ugodnoj atmosferi, igrajući društvene igre, stolni nogomet, stolni tenis, pikado, koristiti razne igrače konzole, kao i laptope i internet. Međutim, jednako tako mogli su doći pisati zadaću, seminare, učiti i slično, a za to mogli su potražiti stručnu pomoć.

Projekt je okupio mlade ljudi pune ambicije i dobrih ideja koji su radili s korisnicima kroz tri godine.

Dio aktivnosti nastavit će se provoditi kroz društveno odgovorno poduzetništvo, a nešto sličnog tipa prijavit će se na buduće natječaje.