Završna konferencija projekta Gradski sportski park

Danas je održana završna konferencija projekta Gradski sportski park koji obuhvaća gradske bazene i gradski stadion u Belom Manastiru.

Radovi na lokaciji gradskih bazena završeni su 2020. godine. Na novouređenom bazenskom kompleksu nalazi se rekreacijski bazen, bazen s atrakcijama te dječji bazen i novoizgrađeni pomoćni objekti i atrakcije.

Na lokaciji gradski stadion u sklopu projekta realizirana je izgradnja središnje zgrade sportskog parka s tribinama. Radovi su završeni u prosincu 2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 32.233.834,24 kn dok je iznos bespovratnih sredstava 24.099.937,97 kn. Projekt se provodi od 31.7.2018. do 28.2.2023. godine.

Dobro su poznati Gradski bazeni koji već dvije pune sezone privlače brojne goste iz svih dijelova Hrvatske.

Sada je u fokusu gradski stadion koji je u svojoj završnoj fazi. Ovaj projekt obuhvatio je izgradnju zgrade s tribinama, pristupne ceste, uređenje okoliša i rasvjetu. To je prva faza. Stadionom će upravljati Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira koja će iz nastavno-športske dvorane preseliti svoje urede.

Zgrada je nov, energetski održiv i moderan objekt kojemu još preostaje postavljanje nadstrešnice. Plan je uređenje dvije teretane i potencijalno wellness centra.

Kako bi stadion dobio svoj prvi smisao potrebno je napraviti pomoćni i glavni nogometni teren. U tijeku je javna nabava za izgradnju pomoćnog terena s umjetnom travom po najvišim standardima FIFA-e. Ako sve bude išlo po planu do jeseni će biti gotov.

Glavi teren će se revitalizirati. Gradonačelnik Tomislav Rob je na završnoj konferenciji istaknuo rokove i buduće planove: ,,Vizija završetak je pred nema, a do proljeća iduće godine će imati svoj veliki smisao”.

Rob je dodao kako će iduće faze obuhvaćati atletsku stazu i borilište te eventualni ugostiteljski objekt, no sve ovisi o fondova Europske unije. Pomoć su najavile Osječko-baranjska županija i Hrvatski nogometni savez ispred kojega je na konferenciji bio Ante Vučemilović-Šimunović prvi dopredsjednik.