Završna konferencija projekta sportskog vrtića u Branjin Vrhu

Održana je završna konferencija projekta ,,Uključivanje djece u sustav zdravog odgoja i obrazovanja s posebnim naglaskom na integraciju djece u nepovoljnom položaju kroz uređenje Doma Branjin Vrh”. Nositelj projekta je Grad Beli Manastir, a proveo se u Dječjem vrtiću Cvrčak.

Time je osigurano provođenje aktivnosti specifičnog programa usmjerenog na sportske sadržaje te provedba terapeutskih aktivnosti i senzibiliziranje javnosti o potrebama djece u nepovoljnom položaju te educiranje zaposlenika i stručnih suradnika za rad s djecom u nepovoljnom položaju.

Zaposlen je pedagog, fizioterapeut te pomoćni radnik za njegu, skrb i pratnju. Sudjelovalo je 33 djece.

Izgrađen je cjelodnevni sportski program za djecu predškolske dobi te su se provele edukacije i mentorstvo sa zaposlenicima.

Opremljena je senzorna soba te su uključeni stručni suradnici, kineziolog i defektolog. Izrađena je edukativna slikovnica namijenjena djeci sukladno cjelodnevnom sportskom programu.

Projekt je dio Intervencijskom plana Grada Belog Manastira i Općine Darda te od provodi od 30. travnja 2020. godine do 30. travnja 2023. godine u partnerstvu s Dječjim vrtićem Cvrčak Beli Manastir u područno vrtići Branjin Vrh.

Vrijednost je 1.719.646,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda.