Županija sufinancirala 48.701,92 eura u projekt “Učimo zajedno 6”

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije, danas, 6. lipnja, održana je završna konferencija projekta „Učimo zajedno 6“ čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri su 46 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je Županija osnivač.

Projekt je vrijedan 974.038,30 eura, provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a financira se iz Europskog socijalnog fonda, traje 12 mjeseci (od 22. kolovoza 2022. do 22. kolovoza 2023. godine). Od navedenog iznosa 925.336,39 eura su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, a 48.701,92 eura osigurala je Osječko-baranjska županija. Konferenciji su uz ravnatelje osnovnih i srednjih škola nazočili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul te zamjenik župana Josip Miletić.

– Ovim su projektom osigurana 162 pomoćnika u nastavi za ukupno 168 djece s poteškoćama, a uspješnu provedbu projekta očekujemo i u budućnosti. Važno je istaknuti kako je Osječko-baranjska županija dodatno povećala cijenu rada pomoćnika u nastavi s 25 na 30 kuna/sat te na taj način dodatno honorirali njihov vrijedan rad. I dalje ćemo nastaviti ulagati u obrazovanje, djecu i mlade kako bismo zajednički stvorili uspješnu i snažnu zajednicu – rekao je Miletić.

Jedna od škola uključenih u projekt od samih početaka je i OŠ kralja Tomislava Našice, a ravnateljica Vlatka Zahirović ističe kako je pomoć asistenata u nastavi ogromna, kako učenicima tako i obrazovnim djelatnicima.

– Ove godine imali smo 14 pomoćnika u nastavi zahvaljujući kojima smo djeci omogućili kvalitetu nastave i adekvatan pristup učenju. Susrećemo se s različitim oblicima poteškoća kod djece, od onih u kretanju, ponašanju, do poteškoća u učenju i nisam sigurna kako bismo uopće mogli organizirati nastavu bez pomoći asistenata – zaključila je Zahirović i zahvalila Osječko-baranjskoj županiji na provedbi projekta.