Željko Cickaj, načelnik koji ne posustaje: Uvijek sam bio i bit ću na raspolaganju svojim mještanima

Posljednjeg dana izborne promidžbe za lokalne izbore 2021. godine održalo se sučeljavanje kandidata za načelnika Općine Bilje na iznimno slušanoj radio postaji na našem području, Radio Baranji. U neobičnoj emisiji, kako je sam voditelj rekao jer se to još nije dogodilo, protukandidat aktualnom načelniku nije se pojavio na sučeljavanju.

Tako se Željku Cickaju pružila prilika da se još jednom predstavi slušateljima i govori o svemu do sada učinjenom u Općini Bilje te najavi nove projekte.

U protekle četiri godine njegov je zamjenik iz redova nacionalne manjine po sili zakona bio današnji protukandidat Erik Munk. U četverogodišnjem mandatu Munk nije dolazio na posao u Općinu, a za to je uredno primao naknadu. Stoga je Cickaj istaknuo kako ga nedolazak na sučeljavanje nije iznenadio. Od svog zamjenika, dodao je, tijekom četiri godine nije dobio ni jedan prijedlog ili inicijativu, a Munk je zajedno s prije HNS-ovim, a danas svojim vijećnicima Krešimirom Šolićem i Matijom Balogom podržao sve proračunske projekte i izviješća načelnika Cickaja.

Odbivši dalje komentirati način kampanje koju njegov protukandidat vodi u Općini Bilje, Cickaj je iskoristio priliku da podsjeti mještane na posao načelnika te dovršene projekte.

– Mjesto načelnika nije titula. To je velika odgovornost prema biračima i prvenstveno terenski posao, posao među ljudima, našim sumještanima. Načelnik nema radno vrijeme jer je svakoga dana pune četiri godine, na koliko je izabran, dužan služiti stanovnicima cijele Općine i na kraju stati pred javnost. To je posao s velikom odgovornošću i moramo biti svjesni toga da se ne mogu svi nositi s tim – rekao je Cickaj.

Tijekom proteklih osam godina za projekte koji osiguravaju razvoj Općine Bilje iz proračuna je izdvojeno 54,5 milijuna kuna. Općina je infrastrukturno napredovala, uređuju se trgovi, provodi se rekonstrukcija ulica, grade se biciklističke staze, pokrenut je projekt obnove dvorca Eugena Savojskog. No, ističe Cickaj, infrastruktura nema svoju vrijednost ako ju nema tko koristiti.

– Uveli smo stipendije za učenike i studente, u osnovnoj smo školi među prvima organizirali produženi boravak i po tome smo jedina općina u Osječko-baranjskoj županiji. Više od 13 milijuna kuna uložili smo u predškolski odgoj, izgrađen je vrtić u Kopačevu, osigurali smo besplatan prijevoz za sve studente. Sufinanciramo i besplatan školski obrok za sve osnovnoškolce. Sudjelujemo i u projektu sufinanciranja stambenih kredita kako bismo zadržali mlade obitelji na području Općine Bilje, a danas bilježimo i doseljavanja iz Osijeka – rekao je Cickaj.

U iduće četiri godine, nastavio je Cickaj, rezultati rada koji su iza njega, rezultati su izvrsnog tima koji ima Općina Bilje i isti će tim nastaviti razvijati Bilje i ostala mjesta u Općini jednakim intenzitetom i suradnjom sa svim relevantnim institucijama, ministarstvima i Vladom RH.

– U fokusu nam je izgradnja sportske dvorane i obnova Doma kulture u Bilju gdje ćemo imati dnevni boravak za umirovljenike. Uz to ćemo rekonstruirati i Trg bana Jelačića. Proširenje poslovne zone je stvar logike jer imamo dosta poduzetnika koji žele ulagati u našoj zoni. Krećemo i s uređenjem centra Luga za što imamo spremnu građevinsku dozvolu i niz drugih projekata koji su u različitim fazama pripreme – naglasio je Cickaj.

Projekti koji se provode na području Općine Bilje uistinu su kvalitetni i s ciljem razvoja Općine te osiguravanja boljeg mjesta za život. Ravnomjeran razvoj bio je i ostat će nit vodilja u tome, a mještani općine Bilje i 16. će svibnja znati prepoznati tko transparentno, kvalitetno i otvoreno prema svim mještanima vodi Općinu Bilje. Bez podjela, bez pravljenja razlika između naroda koji žive na području Općine, bez lažnih i neutemeljenih obećanja i svojatanja tuđih projekata. Za Željka Cickaja ovaj je predizborni ciklus tek mala pauza nakon koje će, uz povjerenje mještana svih naselja Općine Bilje, nastaviti voditi Općinu u pravom smjeru. Na dobrobit i uz suradnju svih mještana nastavit će graditi bolje sutra u Općini Bilje.