Zimska služba Baranjske čistoće spremna je za zimske uvjete

Zimska služba Baranjske čistoće u zimskim mjesecima preuzima održavanje prometnica i pješačkih staza na području grada Belog Manastira. Obzirom da temperature padaju sve niže od ništice, a za vikend je najavljen i prvi snijeg, o spremnosti i pripremama zimske službe razgovarali smo s Vjekoslavom Perišinom, koordinatorom u Baranjskoj čistoći.

Za početak ističe kako je Baranjska čistoća u potpunosti spremna za sve zimske uvjete s 18 tona soli i 10 tona sipine odnosno kamenog agregata. Uz to na raspolaganju su dva velika traktora s ralicama i posipačima, tri manja traktora s posipačima, manji strojevi za čišćenje staza i ručni posipači. Također, bitni su i djelatnici kojih je 19 na pasivnom dežurstvu.

U roku od 45 minuta od izdavanja naloga Grada Belog Manastira zimska služba Baranjske čistoće pristupa čišćenju prema prioritetima.

Područje grada i prigradskih naselja podijeljeno je u četiri prioritetne skupine koje određuju kada i kojom brzinom se mora postići i održavati prohodnost određenih područja.

,,Osobita pozornost posvećuje se spustovima koji se sole u bilo kakvim sumnjivim prilikama. Ceste moraju biti prohodne, a najveća pozornost se posvećuje građanima koji žive u brdovitom dijelu grada. Prohodnost se mora prvenstveno osigurani u blizini institucija kao što su Dom zdravlja, škole, vrtić, Gradska uprava, policijskoj postaji i drugo”, objasnio je Perišin.

Zimski uvjeti traju od 15. studenog do 15. travnja.

Građani Belog Manastira i prigradskih naselja u svrhu zimske službe mogu se javiti u ured gradonačelnika na broj 031/710-200 jer je Grad Beli Manastir taj koji mora izdati nalog Baranjskoj čistoći za čišćenje, a također mogu se javiti direktno i zimskoj službi na broj 0992130520 i 0916110206.