Živi zid u Belom Mansastiru počeo s prikupljanjem potpisa za referendum o ukidanju proračunskog financiranja političkih stranaka

Skupljanje potpisa za referendum o ukidanju financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna krenula je 12. svibnja i traje do 26. svibnja 2019. godine.

Referendumom će se tražiti izmjene Ustava na način da se zabranjuje financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna, proračuna općina, gradova i županija, pa čak i mjesnih odbora, a svrha toga je slom parazitskih stranaka koje postoje zbog njih samih i gradnja novog političkog sustava koji će služiti narodu. Sigurni smo da će nakon zavrtanja ventila, a riječ je o više stotina milijuna kuna, smanjiti priljev ljudi u politici koji gledaju samo svoj interes jer njihova svrha neće postojati, a to otvara vrata svim poštenim, hrabrim i časnim ljudima. Političari moraju snositi odgovornost za svoja nedjela.

Za sada se skupljaju potpisi na više lokacija u Osječko-baranjskoj županiji, a u Belom Manastiru može se potpisati na Trgu Slobode u blizini Konzuma svaki dan od 7:00 do 19:00, a u subotu i kod Tržnice od jutarnjih sati.

„U ovom trenutku mogu reći da sam zadovoljan kako napredujemo s obzirom na to da nas je uhvatilo loše vrijeme. Sugrađani iz Belog Manastira su me ugodno iznenadili jer je odaziv u prva dva dana odličan i pozivam ljude da ponosno podignu glavu i pokažu svoje mišljenje potpisom. Svima, a pogotovo mladima poručujem da ne odlaze iz svoga grada i da se bore za njega. Ako ima zainteresiranih za volontiranje, neka nam se jave. Također ako je vrijeme jako loše postoji mogućnost da nas nema baš cijeli dan“- izjavio je za Baranju info Koordinator Inicijative za Osječko-baranjsku, Andrej Jurić.