Zuckerbergov Threads već izgubio više od polovice korisnika

Threads je izgubio više od polovice korisnika otkad je aplikacija lansirana, rekao je Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete. Nije to dobra vijest za Metu, koja je na krilima početnog entuzijazma dobila dojam da će nova društvena mreža ne samo uništiti Twitter Elona Muska, već postati novi hit “na sceni”.

Metina aplikacija bazirana na tekstu dosegla je 100 milijuna korisnika u samo pet dana – nadmašivši time čak i ChatGPT, kojem je trebalo duže da dostigne tu brojku. Ipak, za razliku od generativne umjetne inteligencije, Threads se bori zadržati većinu njih.

“Očito, ako imate više od 100 milijuna prijavljenih ljudi, idealno bi bilo da svi oni, ili čak polovica njih, ostanu. Do toga još nismo stigli”, rekao je Zuckerberg.

Izvršni direktor Mete dodao je da ovaj pad smatra “normalnim” i da će stvari biti bolje kako Threads bude dodavao više značajki.

Adam Mosseri, prvi čovjek Instagrama, rekao je ranije prošlog mjeseca da Threads radi na “očito nedostajućim značajkama” kao što su trendovske teme, hashtagovi, prijevodi, mogućnost pregledavanja lajkova i feed “praćenja” koji prikazuje samo objave onih koje korisnici znaju.

Ali Metin glavni proizvodni direktor Chris Cox, dodao je da Meta također radi na tzv. “kukama za zadržavanje” kako bi potaknula korisnike da se vrate aplikaciji, kao što je osigurati se da ljudi koji koriste Instagram mogu vidjeti važne “threadse”.

To sugerira da bi moglo biti još više križanja s Instagramom, što je bilo bitno u brzom širenju Threadsa, budući da se korisnici prijavljuju putem računa koje imaju na toj platformi.

Teme su pokrenute samo nekoliko dana nakon što je Elon Musk iznervirao mnoge korisnike Twittera postavljanjem privremenih ograničenja na gledanje tweetova. Dodavanje više značajki u Threads moglo bi pomoći Meti da iskoristi daljnje nezadovoljstvo oko Twittera, koji se rebrendirao u X.