Županija odobrila potpore u ruralnom turizmu za 48 korisnika

Župan Ivan Anušić potpisao je danas (12. srpnja 2019. godine) ugovore o dodjeli potpora u ruralnom turizmu za 2019. godinu s 48 korisnika. Naime, kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa se – između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti – iz županijskog proračuna odobrava i tri vrste potpora u ruralnom turizmu. To su potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, zatim za autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama. Prethodno, na sjednici Kolegija, župan je donio rješenja o odobravanju tih potpora, a nakon današnjeg potpisivanja ugovora slijedi njihova isplata korisnicima.

– Osječko-baranjska županija nastoji svojim aktivnostima i sredstvima pomoći svima koji se bave turizmom, pa između ostalog i sufinancirati njihove aktivnosti. Konkretne rezultate već vidimo jer prema zadnjim podacima bilježimo ozbiljne postotke povećanja posjeta turista našem području, a što je najznačajnije povećava se i broj onih koji se bave turističkim uslugama. Turizam je jedan od strateških prioriteta razvoja naše Županije i djelatnost koju možemo kvalitetno razvijati, što želimo pokazati i potvrditi i na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji se prvi puta održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske, u našoj i ostalim slavonskim županijama – rekao je danas župan Ivan Anušić.

Na sva tri javna poziva za dodjelu potpora u ruralnom turizmu za 48 korisnika odobreno je ukupno 664.000,00 kuna. Najviše sredstava odobreno je za potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije, pa je ukupni iznos od 602.800,00 kuna odobren za 39 korisnika. Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000,00 kuna.