Vinatlon proglašen najboljom vinsko-turističkom manifestacijom na European Wine Day u Toulouseu

foto: MB PRESS

U sklopu prestižne manifestacije “European Wine Day” koja se održava u Toulouseu, Francuska, Općina Kneževi Vinogradi je ponosno primila nagradu za najbolju vinsku destinaciju Hrvatske, posebno ističući manifestaciju “Vinatlon” kao najbolju vinsko-turističku manifestaciju pod oznakom #BestWineTourismEvent. Ova prestižna nagrada je rezultat strastvenog rada i predanosti lokalnih vinogradara i entuzijasta.

Ove godine je 25 gradova i općina iz šest susjednih zemalja potpisalo Povelju o suradnji na razvoju vinskog turizma, a cilj potpisivanja Povelje je suradnja na europskoj kulturnoj ruti Iter Vitis, jednoj od 45 certificiranih europskih kulturnih ruta, a odnosi se na kulturu vina, vinograda i vinogradarske arhitekture.

U svečanoj dodjeli nagrada koja je okupila istaknute predstavnike vinske industrije, Općina Kneževi Vinogradi je zasjala kao blistavi primjer izvrsnosti u vinskom turizmu. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, preuzela je nagradu u ime Općine Kneževi Vinogradi i Udruge vinogradara Baranje Zmajevac.

Ova prestižna nagrada ne samo da potvrđuje iznimnu kvalitetu manifestacije “Vinatlon”, već i stavlja Općinu Kneževi Vinogradi na kartu najboljih vinskih destinacija Europe. Njihova strast prema vinu, gostoljubivost i inovativni pristup vinskom turizmu čine ih uzorom za druge destinacije te pokazuju bogatstvo i raznolikost vinske ponude Hrvatske.